Kalendern för DTM 2014 släppt med Kina och Ungern

I dag släppte DTM kalendern för säsongen 2014 där Kina och Ungern är tillbaka."Vi ser fram emot att återvända till Ungern, vi körde vår första tävling på Hungaroring för 26 år sedan", säger Hans Werner Aufrecht, ordförande för DTM-organisatören ITR.

Senast DTM tävlade i Ungern var 1988 där båda tävlingarna vanns av Jonny Cecotto i en Mercedes 190E.

– F1-banan håller högsta möjliga standard och det finns en hel del DTM-fans i östra Europa. Dessutom har våra tre tillverkare Audi, BMW och Mercedes fabriker som ligger nära banan, säger Aufrecht.

Antalet tävlingar 2014 ligger kvar på tio, som i år, med premiär och final traditionsenligt på Hockenheim. Kina är tillbaka i kalendern för första gången sedan 2010 och tävlingen kommer att köras antingen i Shanghai eller Guangdong.

– Kinesiska bilmarknaden är en av de snabbast växande i världen och därför har den en stor betydelse för våra biltillverkare. Dessutom visar våra kinesiska partners stort engagemang och passion för projektet, vi känner oss väl omhändertagna där, säger Aufrecht.

Tävlingarna i England (Brands Hatch) och Holland (Zandvoort) är bortplockade till nästa år.

– Vi har haft riktigt bra tävlingar där och vi vill rikta ett stort tack till dem för samarbetet. För 2014 vänder vi dock oss till andra, intressanta marknader, säger Aufrecht.

DTM 2014 Kalender*

04/05 Hockenheim

18/05 Oschersleben

01/06 Hungaroring**

29/06 Norisring

13/07 Moscow Raceway

03/08 Red Bull Ring

10/08 Nürburgring***

14/09 Lausitzring**

28/09 Kina

19/10 Hockenheim

* Med förbehåll för godkännande av FIA

** Med förbehåll för slutgiltigt avtal med arrangör

*** Datum ej slutgiltigt bekräftat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!