Foto: LAT Photographic

Kan Bernie Ecclestone rädda Nürburgring?

Konkursen för Nürburgring har fått många att ana oråd. En av de är Formel 1-chefen Bernie Ecclestone, som nu i en intervju ska ha sagt sig vara villig att ”göra allt” för att rädda Ringen.

Som vi tidigare kunnat berätta har de ekonomiska problemen för klassiska tyska tävlingsbanan Nürburgring gjort att företaget bakom till slut försattes i konkurs, och nu drivs av konkursförvaltare. Nürburgring har inte bara varit ett tillhåll för många privatpersoner som haft viljan att testa sina bilar på en klassisk banan, utan också ett inofficiellt mått på prestandabilar (flera tillverkare använder tider på Nürburgrings nordslinga i marknadsföring), ett utvecklingsscenter för kommande bilmodeller och, inte minst, en av de mest klassiska banorna inom Formel 1-cirkusen.

Det sistnämnda har nu gjort att Formel 1-bossen Bernie Ecclestone har gått ut, i vad som måste beskrivas som en ovanlig stund av generositet, och sagt att han ska ”göra allt vad han kan” för att rädda Nürburgring. I en intervju sade han att Formel 1-loppet på Ringen (GP-slingan, det vill säga) planeras köras som vanligt under 2013. Ecclestone ska ha sagt att han ”kan betala alla utgifter, men också ta hand om alla vinster”.

Oavsett vad som händer, kan vi i alla fall vara säkra på en sak, sista ordet är inte sagt vad gäller Nürburgrings öde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!