081114-kanada-f1-gp-2009

Kanada kämpar för Formel 1

I dagsläget står Kanada, och hela Nordamerika, utan ett Formel 1-lopp 2009. Men i Kanada kämpar man vidare för att få fram de pengar som Bernie Ecclestone kräver för ett lopp.

Det är ju ingen hemlighet att arrangörerna av ett Grand Prix får betala dyrt till Bernie Ecclestone för att kunna köra. Uppenbarligen har inte de kanadensiska arrangörerna gjort rätt för sig vad gäller årets tävling och det är därför de inte fått något lopp 2009. Men Montreals borgmästare Gerald Tremblay vill ha ett Grand Prix i "sin" stad och som en åtgärd överväger han nu att höja skatten på hotellnätter under en eventuell Formel 1-tävling! Det skulle innebära ett rejält tillskott i kassan och en möjlighet att betala Ecclestone. Tremblay säger till Montreal Gazette att "Bernie Ecclestone bryr sig inte om var pengarna kommer ifrån bara han får dem". Inom ett par veckor ska den slutgiltiga F1-kalendern spikas.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!