Foto: Tim Scott

Keke Rosbergs F1-bil till salu

En Williams FW08 körd av Keke Rosberg under mästaråret 1982 kan nu bli din. Men bilen ruvar på en hemlighet.

När Nico Rosberg blev Formel 1-mästare 2016 följde han upp sin fars merit från 1982. Nu är en av de bilar Keke körde under världsmästaråret till salu.

Bilen är en Williams av typen FW08 och har chassinummer 1, alltså den först byggda av sin typ. Bilen körde han under nio Grand Prix dock mest under träningar. Tre lopp blev det med en andraplats under Österrikes Grand Prix och en tredjeplats på tyska Hockenheim som resultat medan han bröt med bilen i Kanada tidigare under säsongen.

Foto: Tim Scott

Keke må gå till historien som en mästare men även för att han blev det genom att bara vinna ett enda lopp under säsongen, vilket han gjorde i chassi nummer fem på Dijon.

Det gör inte chassi nummer ett mindre intressant då den även var testbänk för Williams tänkta satsning att köra med sex hjul – FW08B. Bilen konverterades emellertid tillbaka till fyra hjul 2000 av en tidigare ägare och är sedan dess känd från historisk racing.

Foto: Tim Scott

Bilen har dock kvar sin motor av typen Ford Cosworth DFV och nyligen är renoverad. Inget pris nämns men en hel del reservdelar följer med så vad väntar du på? Kontakta Sam Hancock på stört.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!