090413-kenneth-hansen

Kenneth Hansen premiärvann

Kenneth Hansen tog hem EM-premiären i rallycross när säsongen drog i gång på Lydden Hill i England.

- Superhärligt att dra till med en seger direkt sa Kenneth Hansen som aldrig var den snabbaste innan det gällde i A-final.

Men Kenneth lyckades ändå knipa pole position med tre kvaltvåor sedan framför allt Mikael Jernberg, Ludwig Hunsbedt och Stig-Olov Walfridson missat sina chanser med bland annat punkteringar.

I A-finalen tog Kenneth ledningen. Men norrmannen Sverre Isachsen var på hugget och uppvaktade Kenneth hårt i första sväng. Hansen bet emellertid ihop och stängde effektivt dörren och höll norrmannen bakom sig.

Michael Jernberg kastade sig in på jokerspåret redan på första varvet. Jernberg var snabb och knaprade in på avståndet till Hansen. En punktering satte dock stopp för Jernberg som fick linka in som sexa i mål.

Med två varv kvar i finalen släppte Hansen ifrån  sig ledningen sig för att ta jokerspåret. Han kom ut igen en bit bakom Isachsen.

När Sverre med ett halvt varv kvar måste gå in på alternativspåret tog Kenneth tillbaka ledningen igen och segrade i årets första EM-löp

 

Resultat A-final, Division 1

1. Kenneth Hansen (S) Citroen C4 – 20 poäng

2. Sverre Isachsen (N) Ford – 17 p.

3. Jean-Luc Pailler (F) Peugeot – 15 p.

4. Jussi Pinomäki (SF) Citroen C4 – 13 p.

5. Guttorm Lindefjell (N) Skoda – 12 p.

6. Michael Jernberg (S) Skoda – 11 p.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!