100816-hansen-rallycross

Kenneth Hansen tvåa i rallycross-EM

Kenneth Hansen gjorde en suverän uppkörning i den tyska EM-deltävlingen i rallycross och blev tvåa, med minsta möjliga marginal, bakom Sverre Isachsen.

Hansen startade bara som trea i B-finalen efter ett kämpigt kval. Men, Hansen bet ihop och lyckades ta sig förbi både Michael Jernberg och Frode Holte. Kenneth tog därmed den sista A-finalplatsen. 

Efter en omstart utmanade Kenneth Hansen EM-ledande norrmannen Sverre Ischacsen genom hela finalen. Det skiljde bara en knapp billängd mellan de två över mållinjen .

Det var stor dramatik bakom Hansen i A-finalen. Liam Doran tvingades bryta tidigt i loppet. Stig-Olov Walfridson och Andreas Eriksson hade en stenhård uppgörelse. Eriksson blev stående och Walfridson körde in som fyra.  Genom andraplatsen avancerade Hansen upp till tvåa även i totalsammanställningen. Den 10-12 september körs nästa deltävling i Polen och veckan efter finalen i Tjeckien. Isachsen är en het kandidat att knipa EM-titeln i år igen, men än inget klart. 

Resultat A-final Tyskland

 1. Sverre Isachsen (N) Ford 20 p. 

2. Kenneth Hansen  (S) Citroën 17 p. 

3. Mats Lysen (N) Ford 15 p. 

4. S-O Walfridson (S) Renault 13 p. 

5. Andreas Eriksson (S) Ford 12 p.  

6. Liam Doran (GB) Citroën 11 p.

Totalställning efter 8 av 10 deltävlingar 

1. Sverre Isachsen 121 p. 

2. Kenneth Hansen  104 p. 

3. Michael Jernberg  101 p. 

4. Liam Doran  101 p. 

5. S-O Walfridson 81 p

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!