090629-x games kennybräck

Kenny Bräck kör Ford i X Games!

Ford ska lansera Fiesta i USA och då görs det genom motorsport. Backtävlingen Pikes Peak i mitten av juli och två veckor senare – X Games!

X Games är hur stort som helst i USA med hundratusentals åskådare (plus ännu fler via direktsändningar i flera TV-kanaler) och det handlar om extrema sportupplevelser av alla de slag. 

Ju värre desto bättre, och det är här redan kände Kenny Bräck ska visa USA vad han kan i detta gebit. Som om inte den gigantiska kraschen i IndyCar var nog!

Ford börjar sin marknadsföringskampanj med klassiska backracet Pikes Peak i Colorado som körs på en närmare två mil lång backe upp till 4 300 meters höjd, via 156 kurvor.

Marcus Grönholm och Andreas Eriksson kör bilarna, varsin Fiesta på cirka 850 hästkrafter. De har, vilket inte är vanligt i denna tävling, med sig co-drivers som ska ”läsa” vägen åt dem.

En av bilarna, som flygs till USA i nästa vecka, blir kvar och det är där Kenny Bräck kommer in i bilden i X Games.

Det hela kommer att avslöjas i samband med rallycross-EM i Höljes kommande helg. Där deltar Kenny Bräck i en av Kenneth Hansens Citroën C4.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!