Kia Cee’d blir TCR-racerbil

Kia har släppt en första bild på hur deras touring car-vagn baserad på modellen Cee’d kommer att se ut när det är dags för tävling.

Sydkoreanska Kia är på väg att bredda sin motorsportsatsning med att börja köra i TCR International Series. Det är dock oklart när Kia – som satsar mycket på motorsport, inte minst i USA (där svensken Niclas Jönsson har varit en huvudfigur) – kliver in i serien som kördes första gången under fjolåret.

Som ett smakprov på vad de kommer att tävla med har de skickat ut en första bild på en TCR-preparerad Cee’d av femdörrarsmodell. Stor vinge, rejäl frontsplitter i kolfiber och breddade hjulhus är några av förändringarna som ska se till att Kia sätter krokben för bland annat Volkswagens och Opels TCR-bilar på banor runt om i världen.

Kia meddelar att vi får veta mer om bilen när TCR International Series besöker Estoril i Portugal mot slutet av april månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!