100129-kimi krasch rally

Kimi kraschade i WRC-debuten

Det blev ingen lyckad start på rallykarriären i en WRC-bil för Kimi Räikkönen. Redan på andra sträckan kraschade han bort sig i finska Arctic Rally.

Kimi Räikkönen tappade kontrollen över sin Citroën C4 WRC i en högerkurva på andra sträckan och körde in i ett träd. På den första sträckan, 11,27 kilometer lång, var han fem sekunder långsammare än Dani Sordo som kör en likadan bil.

Superrallyreglerna tillåter Kimi att starta om i morgon, förutsatt att bilen går att reparera.

Uppdatering

Kimi Räikkönens krasch i Arctic Rally var inte svårare än att han kunde fortsätta sedan åskådare hjälpt till att få upp bilen på vägen igen.

Arrangörerna rapporterade först att Kimi kört in ordentligt i ett träd vilket borde innebära att man bryter. Men nu säger de att han kunde fortsätta på sträckan även om han var 31 minuter efter Daniel Sordo.

Kimi har nu varit på serviceplatsen efter den tredje sträckan och fick ny kylare och oljekylare samt nya karossdelar. Han var sju minuter sen ut ur service vilket kommer att ge honom tidspåslag.

Men det spelar mindre roll. Kimi kör Arctic Rally för att lära sig bilen inför Svenska Rallyt och resultat är ganska ointressant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!