Kimi Räikkönen kan göra F1-comeback – hos Williams

Sedan Kimi Räikkönen lade sin Formel 1-karriär på hyllan för två år sedan har finländaren, som vann VM 2007 ryktats vara på gång till flera stall. Senast i raden står Williams.

Den numera 31-årige finländaren Kimi Räikkönen hann köra för jämförelsevis få stall under sin Formel 1-karriär 2001–2009. Från att ha kört Sauber hann "bara" McLaren och Ferrari avverkas innan Räikkönen tröttnade (eller inte fick sina löneanspråk tillgodosedda). 

De senaste två åren har finländaren, som vann sin hittills enda VM-titel i Formel 1 med Ferrari 2007, istället vänt blickarna mot bland annat Rally-VM. Samtidigt har rykten hela tiden florerat om en återkomst till Formel 1, utan att något konkret har blivit påskrivet.

Senast i raden av rykten gör gällande att Räikkönen varit i samtal med brittiska Williams-teamet. Det har till och med bekräftats att finländaren har besökt teamets huvudkontor i Oxfordshire i Storbritannien. Om något konkret kommit ut av dessa kontakter återstår att se, men vi kan nog vara säkra på att semestern till England inte bara var för nöjets skull.

Det en gång väldigt framgångsrika Williamsteamet räknas till ett av de fyra stora inom F1-historien (tillsammans med Ferrari, McLaren och Renault/Benetton, som tillsammans vann alla konstruktörsmästerskap mellan 1979 och 2008, samt alla förartitlar mellan 1984 och 2008). Teamet har på senare år tampats i mittfältet, men till nästa säsong storsatsar man, med bland annat motorkontrakt med Renault – en kombination som gav konstruktörstitlar alla år mellan 1992 och 1997. Dessutom har teamet redan en fnländare som testförare, Valtteri Bottas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!