060927_stcc

Klarar Thed Björk STCC-guldet i helgen?

Årets racinghändelse i Sverige, STCC-finalen, körs på söndag på Mantorp Park. På papper ser det ut som om Thed Björk enkelt kan åka hem guldet, men final är alltid final...

Av hävd har STCC-finalen oftast bjudit på stor dramatik, med avåkningar, krascher , tårar och glädje. Förutsättningarna för Audiföraren Thed Björk ser dock mycket bra ut. Det räcker att bli sjua, sedan kan ende kvarvarande konkurrent, Richard Göransson, BMW, göra vad han vill. 

Tidigare har finaltävlingen gett dubbla poäng men den regeln är nu borttagen vilket gör den sportsligare om än ett spänningsmoment har försvunnit. Att Björk kan bli sjua råder det förstås inget tvivel om. Han kan mycket väl vinna hela finalen. Men så mycket kan hända. En miss i depån, en punktering, knäckt drivaxel eller varför inte en tryckare i sidan från en konkurrent. Det har hänt förr, och kan hända igen. De båda Örebroförarna möts redan imorgon torsdag. Då i soffan i TV4 klockan 08,15.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!