Nürburgrings nordslinga Foto: Nürburgring

Klart för WTCC på Nürburgrings nordslinga 2015

Nu är det klart för att WTCC kommer att köras på Nürburgring Nordschleife nästa år, något som bekräftades på en presskonferens i dag.

– Tävlingen på Nordschleife kommer definitivt bli en höjdpunkt under säsongen, säger François Ribeiro, Eurosport Events COO.

En tävling på 120 kilometer kommer att köras på den 25,378 kilometer långa banan, som inkluderar GP-banan, och kommer även att ha ett depåstopp.

– För att klara av denna stora händelse har vi bett FIA ändra reglerna för just den här tävlingen. Tanken är att köra en tävling på 120 kilometer med ett depåstopp. De exakta detaljerna för formatet kommer att jobbas vidare med av FIA, Eurosport och teamen innan nästa FIA Touring Car Commission-möte, säger Ribeiro.

Tävlingen innebär även en återkomst för WTCC i Tyskland, senaste tävlingen var 2011 på Oschersleben, och den kommer att köras tillsammans med Nürburgring 24-timmarstävlingshelgen, något som innebär över en kvarts miljon åskådare på plats.

– WTCC ger häftig racing och attraherar stor uppmärksamhet över hela världen. 24-timmarstävlingen kunde inte få en mer attraktiv öppning, säger Walter Hornung, tävlingsledare för 24-timmarstävlingen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!