Klassisk svensk Porsche 911 till salu i England

En Porsche 911 med gedigen svensk historia, både som pressbil och tävlingsbil (med Anders Josephson vid ratten) är nu till salu i Storbritannien.

Trots att Porsche 911 visades första gången 1963 kom första riktiga årsmodellen av bilen att vara 1964. Det är en av de endast 232 bilar byggda detta år, varav ungefär 50 fortfarande finns, som nu är till salu hos Porschespecialisten Maxted-Page i Essex, Storbritannien. Och det är en bil med gedigen svensk historik.

Bilen levererades ny till dåvarande Porscheimportören Scania-Vabis i Södertälje, och användes som pressbil under det inledande året. Bland annat var bilen med på omslaget av Teknikens Värld. Bilen, som bär chassinummer 147, såldes sedan till Anders Josephson som sedan tävlade med den både i standardvagnstävlingar och isracing under åren 1967-1969. Bästa placering blev en andraplats i mästerskapet för standardbilar 1968.

Den signalröda bilen fick också under denna tidsperiod de solrosmönster som syns än i dag. Mönstret kom från Josephsons textilfabrik. Bilen exporterades till England 2010, i behov av totalrenovering. Nu är renoveringen utförd och bilen anpassad till historisk racing, och alltså åter till salu. Maxted-Page uppger inget pris, mer än på förfrågan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!