090423-kö till f1 2010

Kö till Formel 1 2010

Med det nya budgettaket på 30 miljoner dollar har det plötsligt blivit intressant för nya, och gamla, team att ge sig in i Formel 1.

Engelska Prodrive (David Richards) var på väg in redan till 2008 men ett bråk om huruvida de skulle få använda sig av en McLaren-bil eller ej satte stopp för det.

Nu vädrar David Richards (som tidigare varit chef hos Benetton) morgonluft igen och siktar på ett eget team till 2010.

Det kan mycket väl bli så att teamet blir en officiell Aston Martin-satsning eller att i alla fall motorerna får AM-emblem.

Anrika Lola är ett annat engelskt team som med de nya reglerna är sugna på Formel 1 igen. De har en lång tradition i Formel 1 och var senast där 1997, då med ett katastrofalt resultat.

Men Lola-chefen Martin Birrane vill gärna tillbaka till huvudklassen och sägs vara i kontakt med Cosworth om motorleverans. Det lär vara inte mindre än åtta stall som uppvaktar Cosworth.

Med USF1GP, som också skall köra 2010, blir det plötsligt trångt om platser i Formel 1, förutsatt att alla de nuvarande team finns kvar nästa år.

Är det kanske dags för förkval igen?

Bilen på bilden är en Lola THL1 från 1985.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer