Foto: Daniel Ahlgren, STCC

Kristoffersson och Hansen vann i rallycross-SM

Johan Kristoffersson och Kevin Hansen tog varsin seger när rallycross-SM fortsatte på Arvikas rallycrossbana i går torsdag.

Det var sönerna till två före detta europamästare i rallycross som dominerade den andra omgången i rallycross-SM. Johan Kristoffersson, son till Tommy, och Kevin Hansen, vara pappa heter Kenneth, vann alla de gånger de var ute på banan.

Johan Kristoffersson segrade i stora klassen, Supercar, med sin VW Polo och gjorde det före Kevin Eriksson, Ford Fiesta. Den senare vann premiärtävlingen på Ring Knutstorp och ligger först i sammandraget.

Kevin Hansen var lika överlägsen han och tog segern i Supercar Lites. Kevin har för övrigt just fyllt 16 år och syns nu på vägarna runt Götene där han övningskör för körkortet med mamma Susanne!

Tvåa i Supercar Lites blev Richard Göransson som därmed varit i A-final i alla de fyra rallycrosstävlingar han kört i år.

3 500 åskådare såg tävlingen, en fördubbling mot tidigare år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!