071220-tommy-kms-stcc

Kristofferssons miljonjakt

Audi har lämnat KMS. Men KMS vill inte lämna STCC. Nu kämpar Tommy Kristoffersson mot klockan för att få fram de tio miljoner som behövs för en satsning 2008.

– Jag känner mig lämnad, men jag tänker inte ge mig, säger Tommy Kristoffersson. 

– Det är frustrerande. Nu blir det livesändning i SVT, det snackas stadsrace och teamen växer sig starka. Man vill inte stå utanför och jag tänker inte slänga allt vi byggt upp under 20 års tid i sjön bara för en tillfällig svacka. 

Det som saknas för KMS är förstås pengar. En av KMS tre Audi-bilar har sålts. Två bilar finns kvar, som är dyrare än BMW i drift, men helt klart konkurrenskraftiga. 

– Vi vet att bilarna är snabba. Det är inga lätta eller billiga bilar att driva. Vi har varit bortskämda med ett starkt stöd från Audi, både ekonomiskt och tekniskt. Vi har mycket kunskap i huset och vet att med en budget som lämnar utrymme för utveckling kan vi prestera bra också kommande säsong, säger Kristoffersson. 

För att driva de två Audi-bilarna i STCC behöver KMS en budget på cirka tio miljoner kronor. I dag finns några samarbetspartners kvar hos teamet, men den stora draken saknas. 

Det är drygt fyra månader kvar till säsongspremiären på Ring Knutstorp den 20 april. Det kan tyckas vara lång tid men för KMS känns det nog alldeles för kort. 

– Vi (KMS) upplever en svacka just nu men det har andra team också gjort. Vi kommer tillbaka även om det är tungt just nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!