060802_kunica

Kubica ersätter Villeneuve

21-årige Robert Kubica kommer att ersätta Jacques Villeneuve i Ungerns Grand Prix på Hungaroring som körs nu till helgen. Han blir därmed den förste polack någonsin som startar i ett F1-lopp.

Jacques Villeneuve kraschade rejält under förra helgens Tysklands Grand Prix och har bett att få stå över loppet i Ungern eftersom han inte känner sig i form . 

Kubica, som under året visat strålande form under fredagsträningarna, får alltså göra sin F1-debut på Hungaroring. 

- Jag har förberett mig för detta under nästan ett år och jag är mycket glad för att få denna chans. Jag är stolt över att BMW-Sauber F1 Team visar ett så stort förtroende för mig och jag är fast besluten att inte göra dem besvikna, sade Kubica. 

- Robert har gjort ett utomordentligt jobb för teamet hittills och nu får han chansen. Vi har inte bestämt om någon fortsättning under resten av detta år eller vem som skall köra för oss under nästa år, sade teamchefen Mario Theissen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!