Foto: Armin Hadzic / Porsche Carrera Cup Scandinavia

Kumladuo bäddade för dubbelseger på Gelleråsen

Marcus Ericsson gör succé i Indycar i USA. Hemma i Sverige försvarar lillebror Hampus, 19, familjen och på hemmabanan Gelleråsen slog Hampus till med en dubbelseger i Carrera Cup. Men det hade blivit svårare att vinna utan hjälp från en annan Kumlakille.

Vi har väl alla hört historien om hur Fredrik Ekblom upptäckte Marcus Ericsson hemma i sin gokarthall utanför Örebro. Ekblom propsade på att pappa Ericsson skulle köpa en kart till Marcus och så började karriären som i dag befinner sig i Indycar i USA.
Hemma i Sverige kämpar lillebror Hampus med att ta sig uppåt i klasserna och just nu tävlar Hampus i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Klassens suveräna etta har i flera säsonger varit Lukas Sundahl men kanske kan vi vara på väg mot ett tronskifte, eller i alla fall några tätare lopp.

På Gelleråsen var Hampus Ericsson kvalsnabbast i det ena kvalet men vann båda heatens starter. I det första heatet blixtrade veteranen Fredrik Ekblom, ja, samma Ekblom, till och kom ut som tvåa bakom Ericsson från Tröskurvan.
Ekblom fungerade sedan som effektiv bromskloss för hela fältet och Ericsson fick några lugna och fina varv mot målflagg. När Sundahl väl kom förbi Ekblom var det för få varv kvar för att hinna ifatt ledaren.

Alla räknade med att Sundahl skulle ta revansch. Speciellt då mästerskapsledaren stod i pole position. Men Hampus Ericsson ville annat.
– Jag fick en så bra start och kunde utmana Lukas och när jag lyckades ta mig förbi honom ner mot första kurvan så stängde jag bara. Det blev perfekt, berättar han.

Den här gången fanns ingen Ekblom som bromsade Sundahl så det blev fight in över mållinjen. I 29 varv lyckades ändå Hampus Ericsson hålla ledningen.
– En utmaning. Lukas är en jättesnabb förare och vet exakt vad han ska göra. Det är emellertid svårt att köra om på den här banan om föraren framför på rätt sätt och ställen stänger, sparar däck och sätter utgångarna. Det lyckades jag med i dag.

– Jag gjorde några små misstag, det gör man ju, men jag försökte bara vara så koncentrerad som möjligt på körningen, inte kolla för mycket i backspeglarna och stressa mig själv till ett misstag. Jag lyckades och bilen var perfekt, säger han och hyllar personalen i Fragus Motorsport, teamet han representerar i mästerskapet.

Det här var segrar nummer två och tre för Ericsson i cupen.
Thomas Karlsson och Christoffer Bergström vann varsitt heat i Masters Cup. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer