Foto: DPPI Media / Francois Flamand / DPPI

Lada bekräftar WTCC-uttåg

I dag blev det officiellt att Lada kommer att lämna WTCC, VM för standardvagnsracing, efter säsongsfinalen i Qatar om två veckor.

AvtoVaz marknadschef Alexander Bredikhin bekräftade budskapet, som vi rapporterade om för en vecka sedan, under Russian Motorsport Forum på Moscow Raceway.

Lada kommer i stället att flytta sin fokus till Russian Circuit Racing series där de kommer att tävla med två versioner av Vesta-modellen; en 320-hästars touring car class-version och en 260-hästars super production-version.

WTCC-teamet Lada Sport har avböjt att kommentera beslutet att abrupt avsluta deras femåriga satsning som innebär att deras tre förare Gabriele Tarquini, Nicky Catsburg och Hugo Valente kör sin sista tävling för dem om två veckor.

Utträdet innebär att Volvo och Honda blir ensamma officiella tillverkare i WTCC 2017 medan privatteam väntas tävla med bilar från Citroën och Chevrolet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!