Lada lämnar WTCC, var lämnar det Volvo?

Att ryska Lada lämnar WTCC, enligt rysk media, efter denna säsong kan ju framstå som egalt. Men, finns det ett VM att slåss om för Volvo nästa år?

Eftersom Citroën redan deklarerat att de lämnar WTCC officiellt efter denna säsong innebär det att om Lada också går, finns det bara två bilmärken kvar. Volvo och Honda.

Frågan är om detta fyller kravet för att få kalla det ett världsmästerskap?

Volvo och Polestar Cyan Racing ville vara med i WTCC för att det var en större teknisk utmaning än TCR som nu, internationellt, verkar växa mycket starkt. TCR ska ju även forma STCC nästa säsong.

Volkswagen till exempel kommer att satsa hårt på TCR och i Sverige finns redan en Golf för Fredrik Lestrup, dock utan support från svenska Volkswagen-gruppen.

Det är ju ändå inte utan att man undrar om Volvo hoppade på fel båt när de valde WTCC före TCR. Att tävla mot ett bilmärke om VM-titeln ger ju inte så mycket. Överhuvudtaget. Utom kostnader.

För vad?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!