081028-lambo-super-trofeo

Lamborghini Blancpain Super Trofeo – världens snabbaste

Under det komplicerade namnet Lamborghini Blancpain Super Trofeo lanserar Lamborghini världens snabbaste enmärkesmästerskap. Till en kostnad av 200 000 euro får 29 personer köra en lättad version av Gallardo LP 560-4 på europas bästa banor.

Med början den 3 maj nästa år kan 29 personer, till ett pris som framstår som rena kapet, köra världens snabbaste cup-bil i mästerskapet Lamborghini Blancpain Super Trofeo. 30 bilar ska köras, varav en behålls av Lamborghini själva för utlåning till VIP-personer. För 200 000 euro, drygt 2 miljoner kronor, kan vem som helst köpa sig en plats i mästerskapet. Men någon bil får man inte, den är bara till låns. Däremot får man full assistans av mekaniker och övrig personal vid sidan av banan.

Bilen man kör, men alltså inte äger, är en specialversion av den redan nog så speciella Lamborghini Gallardo LP 560-4. Som om inte LP 560-4 vore vass nog har Super Trofeo-bilarna bantats 110 kilo till 1 300 och biffats till med 10 extra hästkrafter. V10-motorn som är på 5,2 liter och ger 570 hästkrafter har att släpa runt på ett kraftigt modifierat och racinganpassar chassi. Pirelli förser ekipagen med de däck som behövs.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo kommer att köras på de stora banorna i Europa, i anslutning till DTM och WTCC. Premiären går av stapeln på Silverstone den 3 maj nästa år. Därefter körs racen i Italien, Tyskland, Belgien, Spanien. Säsongen avslutas på hemmaplan i Italien den 4 oktober.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!