Lamborghini-snabb Skoda Octavia

En modifierad Skoda Octavia vRS har klockats för 325 kilometer i timmen på farttävlingen Bonneville Speed Week.

Föraren Richard Meaden lyckades pressa upp bilen i 325 kilometer i timmen och slog därmed rekord i vad som lär vara världens snabbaste Skoda.

– Månader av rigorös planering, tester och förberedelser har varit värt det när vi tog vår Octavia vRS över 200 miles per hour-barriären, säger Skodas chef för Storbritannien Robert Hazelwood till Daily Mail.

Fart-Skodan har kvar sin två-liters TFSI-motor som i vanliga fall hittas även i vanliga Octavia vRS. Med hjälp av bland annat rejsbensin i tanken, större turboaggregat, större intercooler och ett laddtryck på dryga två bar levererar motorn 500 hästkrafter.

Markfrigången har även den modifierats och Skodan ligger nu 80 millimeter närmare marken än när den levererades från fabrik.

– Det här markerar ännu en viktig milstolpe i märkets motorsportprestationer och det är ett fantastiskt sätt att fira tio år av vRS-bilar och 110 år av Skodas medverkan inom motorsport, säger Robert Hazelwood.

Nu väntar nya rekord som ska slås, särskilt då hastighetsrekordet för bilar med en slagvolym på max två liter som i skrivande stund är 347,6 kilometer i timmen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!