060224_dtm_lauda

Lauda och Stoddart kör DTM

Mercedes har konformerat att de kör två ungdomar i nästa års DTM. Det blir Mathias Lauda, 25, och Susie Stoddart, 23 som kommer att ratta varsin C-klass Mercedes i det prestigefyllda mästerskapet.

Det här är naturligtvis lika mycket en PR-affär för Mercedes. Mathias Laudas pappa heter förstås Niki och bara det kommer att ge mycket PR och spaltmillimeter i Österrike och Tyskland. Skotskan Stoddart genererar förstås mycket PR eftersom hon är en tjej i den mansdominerade motorsporten. Som vi tidigare berättat har Audi kontrakterat Vanina Ickx och detta kan ses som Mercedes svar på det.

Lauda kommer att köra för det svenskägda Persson Motorsport som drivs av förra racerföraren Ingmar Persson. Stoddart tävlar för Mucke Motorsport. Lauda kommer närmast från GP2-klassen, Stoddart skulle i fjol ha kört brittiska F3-mästerskapen men skadade sig tidigt på året och tvingades avstå större delen av säsongen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!