071218-hamilton-körtkort

Lewis Hamilton av med körkortet

Lewis Hamilton, totaltvåa efter årets formel 1-säsong, har numera inget körkort. Polisen plockade honom när han körde på tok för fort i Frankrike. Förutom indraget körkort fick han även bilen beslagtagen och böter.

Det är engelska Skynews som i dag uppger att den unge F1-stjärnan Lewis Hamilton har fått lämna in lappen under en månads tid på grund av fortkörning.

Det var på motorvägen i Laon i Frankrike som Hamilton hade lite för bråttom i sin Mercedes. Han klockades för drygt 193 km/h när polisen plockade in honom till vägkanten, tog hand om hans körkort, beslagtog bilen och gav honom en böteslapp på motsvarande 5 750 kronor. Trots det verkade Hamilton ta det hela med ro.

– Han var väldigt artig och samarbetsvillig, säger en talesman för franska polisen.

Nu väntar alltså en månad fri från bilkörning, eller kanske inte, för Hamilton. Vem vet, kanske det kan vara en bra uppladdning för att komma åt F1-titeln nästa år?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!