060915_hamilton

Lewis Hamilton kan bli McLarens andreförare

GP2-seriens nykrönte segrare Lewis Hamilton har haft en fantastisk säsong så här långt och säger nu att han är desperat att komma in i Formel 1 nästa säsong. Och det råkar ju finnas en öppen plats bakom Fernando Alonso i McLaren…

Lewis Hamilton är inte främmande för McLaren. Han är en de som tillhör deras juniorsatsning och man kan väl, minst sagt, säga att det gått bra så här långt. Han kom från Formel 3 Euroseries där han vann 15 av 20 lopp rakt in i GP2. Redan innan säsongen sa hann att GP2 bara var ett stopp på vägen mot F1 där han skulle vara redan nästa säsong. En GP2-titel sin debutsäsong senare är han på god väg och eftersom McLaren hållit andreförarplatsen öppen spekuleras det självklart om att Hamilton skulle kunna få den platsen.

- Mitt mål var ju att ta en testplats till nästa säsong men det är klart att man är sugen när platsen finns, säger han. Men det är klart att det är risk att ta in mig i tävling direkt, jag har ju aldrig kört bilen.

Han är inte ensam att vilja ha platsen. McLarens nuvarande andreförare Pedro de la Rosa har gjort bra ifrån sig sen han tog över efter Juan Pablo Montoya och testföraren Gary Paffet, förra årets DTM-segrare, vill självklart också tävla igen.

- När det kommer till kritan är det teamet som bestämmer om de vill chansa eller inte men jag är lika glad för en testförarplats som för andreförarplatsen, även om man helst vill ha tävlingsplatsen, säger Hamilton. Vem skulle inte vilja ha den?

F1-världen, och framförallt McLarenförarna, väntar med spänning på McLarens beslut.

Foto: GP2series.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!