Lexus funderar på att tävla i V8 Supercars

Lexus bekräftar att de utvärderar deltagande i i australiska racingmästerskapet V8 Supercars samtidigt som Ford meddelar att de lämnar mästerskapet efter 2015.

– Vi har haft diskussion på hög nivå med V8 Supercars. De kontaktade inte oss, intresset kommer från Lexus och vi startade diskussionen, säger Sean Hanley, vd för Lexus Australien, till carsadvice.com.au.

En av huvudfaktorerna till att Lexus överväger tävlan i mästerskapet är de nya reglerna som kommer 2017 där, bland annat, coupémodeller med två dörrar sannolikt kommer att tillåtas, något som öppnar upp för Lexus RC F-modell.

– Det är definitivt något vi undersöker. Vi tror att RC F-modellen kommer passa in bra i framtiden. Jag tror att riktningen som Lexus har tagit vad gäller bra design, prestanda och en coupé med V8 … den kopplingen kan vidare visa Lexus prestanda-referenser med V8 Supercars, säger Hanley.

Lexus avslöjade nyligen en GT3-version av RC F-modellen, som synes i bilden ovan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!