060713_lexus

Lexus GS 450h tar på sig racingoverallen

Lexus GS 450h gör debut på tävlingsscenen. Den 15-17 juli står hybridbilen på startlinjen för det krävande Tokachi 24-hour Race, i norra Japan.

De förändringar som gjorts på bilen omfattar hjulupphängningar, däck, bromsar, aerodynamik samt diverse säkerhetsattiraljer. Bilens drivlina förblir dock oförändrad – en 3,5 liters bensindriven V6-motor på 296 hk tillsammans med en 200 hk stark elmotor. Den bakhjulsdrivna bilen accelererar från stillastående till 100 km/h på 5,9 sekunder.

Syftet, enligt Toyota, är att samla på sig kunskap och erfarenhet för att i framtiden kunna optimera hybridsystemen för såväl serieproduktion som motorsport.

24-timmarsloppet på Tokachi International Speedway blir första gången som en biltillverkare ställer upp med ett hybriddrivet fordon i en tävling med semiinternationell status.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!