Lexus IS350 med hästar!

Lexus har gjort en specialversion av IS350. Den har lättats avsevärt och fått hela 450 hästkrafter. Men så ska den tävla i Le Mans-serien också...

Sedan Lexus i december offentliggjorde att de tänker ställa upp i 2006 års Le Mans serie har teamet jobbat hårt för att färdigställa de två bilarna, med modellbeteckningen IS350. Bilarna kommer att göras i GT2-klassen där de kommer att slåss mot bilar som Porsche och Panoz.

”Trots att vi brinner för racing har det varit kämpigt att bygga två nya GT2-bilar från grunden” säger ägaren till Team Lexus Chuck Goldsborough. Nu är det bara det sista som är kvar på bilarna, och teamet förväntar sig att börja testa om några veckor. Teamet har målet att kunna ställa upp i ett race i juli. Men det beror på hur resultaten av testerna blir. ”Med tanke på motståndet i klassen kommer vi att lära oss väldigt mycket, hur det än går i debuten”

Bilarna har en V6a som lämnar mer än 450 hästkrafter. Och det tillsammans med att bilen väger under 1270 kg har den alla förutsättningar som finns för att bli en svår konkurrent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!