Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

Linus Lundqvist vinnare i Formula STCC Nordic

Linus Lundqvist, 17 år från Tyresö, är segrare i Sveriges enda formelbilsmästerskap, Formula STCC Nordic.

Linus Lundqvist säkrade titeln vid den finländska deltävlingen på Alastaro i helgen men först efter hårda bataljer med hemmaföraren och förste utmanaren Juusu Puhakka.

Linus vann första heatet men hade en alltför hård duell med Puhakka vilket gjorde att han flyttades ner till tredje plats, finländaren till sjätte.

I det andra heatet var svensken åter först över mållinjen och nu fick han behålla segern. Det innebar att han säkrade titeln men även ädlaste valör i mästerskapet North European Zone (NEZ) och junior-SM.

Linus Lundqvist har kört tolv race i år och vunnit åtta. Det kan bli mer eftersom finaltävlingen i STCC på Ring Knutstorp återstår. Ingen kan dock hota honom i mästerskapet.

Linus Lundqvist har ambitionerna att komma ut på den internationella scenen nästa år. Närmast på programmet står tester i Formel 4.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer