090216-wrc-pwrc-sandell

Loeb och Sandell segrare i norska VM-rallyt

Sebastien Loeb tog sin andra raka seger i årets rally-VM genom sin vinst i norska Rallyt. Patrik Sandell segrade i den mindre klassen, PWRC.

Sebastien utmanades den här gången hårt av Fords Mikko Hirvonen men trots att det var snöunderlag, där Ford-bilar de senaste åren vunnit mest, klarade finländaren inte av Loeb. Och frågan är ju då vem som ska göra det under resten av säsongen.

Jari-Matti Latvala i Ford blev trea före Henning Solberg, även han Ford. Hennings lillebror Petter startade tävlingen i egen regi i en 2006 års Citroën Xsara och vann den första specialsträckan. Men hans gamla bil orkade inte hänga med när det blev snabba sträckor och han slutade sexa.

P-G Andersson gjorde ett fint rally i en Skoda Fabia. Värmlänningen vann två sträckor och låg som bäst på femte plats totalt. Hans privatanmälda Skoda klarade dock inte tävlingen igenom och P-G tvingades bryta med kopplingshaveri.

Patrik Sandell gjorde sin första tävling i Red Bull-teamets Skoda Fabia Supper 2000 och vann klassen direkt. När teamkamraten Andreas Mikkelsen tvingades bryta fick Patrik det ganska enkelt trots att han åkte av en gång och tappade en halv minut.

Patrik Flodin i en Subaru Impreza körde rasande fort i den här klassen men det gick för fort vid tre tillfällen och han tappade mycket tid på de avåkningarna. I mål tog han sig dock som sjunde bil i klassen och fick två VM-poäng.

Norska VM-rallyt totalt

1. Sebastien Loeb      Citroen  3.28.15.9 tim

2. Mikko Hirvonen      Ford     +     9.8 sek

3. Jari-Matti Latvala  Ford     +  1:21.8 min

4. Henning Solberg     Ford     +  3:33.5

5. Dani Sordo          Citroen  +  3:52.0

6. Petter Solberg      Citroen  +  6:25.4

7. Matthew Wilson      Ford     +  6:35.6

8. Urmo Aava           Ford     +  6:49.1

9. Mads Ostberg        Subaru   + 10:00.5

10. Sebastien Ogier     Citroen  + 12:49.8

Rally-VM totalt, förare

1. Sebastien Loeb 20p                

2. Mikko Hirvonen14p                 

3. Daniel Sordo 12p              

4. Henning Solberg 10p               

5. J-M Latvala 6p              

6. Chris Atkinson 4p

Konstruktörer

1. Citroen 32p

2. Ford 22p

3. Stobart VK M-Sport Ford 16p

4. Citroen Junior Team 8p

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!