Loeb tog nionde raka WRC-titeln

Sébastien Loeb säkrade i helgen sin nionde raka VM-titel när han vann på hemmaplan i Frankrike. Men det blir troligen hans sista då han sagt att han drar ner på rallytävlandet framöver.

Citroënföraren var ostoppbar och när väl Jari Matti Latvala, Ford, gjort ett misstag på lördagen var det ingen som var i närheten att hota honom. 

Finländaren Latvala blev ändock tvåa före landsmannen Mikko Hirvonen i Citroën. Norrmannen Petter Solberg, Ford, var med i matchen men kraschade ut ur rallyt

Sébastien Loeb kommer enligt plan bara att köra några av sina favoritrallyn 2013 men siktar på en ny karriär i WTCC 2014, även då med Citroën. 

Per-Gunnar Andersson hade ett struligt rally men lyckades till slut ta sig i mål på en tredjeplats i SWRC-klassen. Protonföraren har ännu chansen att bli mästare i klassen. Allt avgörs i sista deltävlingen i Spanien 7-9 november. 

Juniorförarna Pontus Tidemand och Fredrik Åhlin i WRC Academy slog båda till med sträcksegrar. Bra med tanke på att det var asfaltsunderlag. Men mellan sträcksegrarna strulade det tekniskt och de tappada mycket tid. 

Resultat:

 1.  Sébastien Loeb        Citroen         3h13m52.7s 

 2.  Jari-Matti Latvala    Ford               + 15.5s 

 3.  Mikko Hirvonen        Citroen            + 44.1s 

 4.  Thierry Neuville      Citroen Junior   + 1m07.3s 

 5.  Mads Ostberg          Adapta Ford      + 1m16.4s 

 6.  Ott Tanak             M-Sport Ford     + 2m27.9s 

 7.  Evgeny Novikov        M-Sport Ford     + 5m51.6s 

 8.  Chris Atkinson        Italia Mini      + 6m42.4s 

 9.  Martin Prokop         Czech Ford       + 8m46.8s 

10.  Sebastien Chardonnet  FFSA Citroen     + 8m59.7s

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!