Loeb vill ha mer - nu ska han köra Formel 1

Rallyvärldmästaren Sebasitén Loeb nöjer sig inte med sina framgångar. Två VM-segrar i rally räcker inte, nu ska han testköra för Ferrari i F1.

Rallyvärldsmästaren Sebastién Loeb hyser inga tvivel på sina kvaliteér, och varför skulle han efter årets uppvisning. Fransmannen har redan haft kontakt med Ferraris stallchef Jean Todt om en testkörning i en Ferrari F1, när de väl kommit tillbaka så pass att det är en av de bästa bilarna... Loeb säger vidare i en intervju att han vill, och ska, testköra en riktig Moto GP-hoj. Inte för att sätta några varvrekord men för att se hur bra han kan. Årets suveräne VM-etta har länge suktat efter en Ferrari, för gatan, och säger nu belåtet att han har haft råd att köpa en. 

Loeb tror också att han kan slåss om VM-guldet i rally även 2006 trots att han kör i ett privatteam. De som kör privat får behålla alla de tekniska hjälpmedel som finns i årets VM-bilar, aktiva differentialer med mera, vilket fabriksteamen måste ta bo

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!