Lotus rallybil testad på bana

Nästa år kommer Lotus ställa upp i rally för första gången. Testerna av Lotus rallysatsning har påbörjats och går enligt teamet själva som på räls.

Lotus har hunnit till teststadierna av sin Exige R-GT Rally som bygger på den mindre modellen Exige S. Testerna utfördes vid racebiltillverkaren Dallaras högkvarter i italienska Varano Melegari i Palma och ska enligt chefen för Lotus Motorsport Claudio Berro ha gått enligt planerna. Nu är planerna att skicka iväg bilen till USA där bilen ska testas ytterligare under januari.

 – Om man tänker att vi bara jobbat på den här bilen sedan juli, tycker jag att det vi åstadkommit under den perioden är otroligt. För mig är Exige S den perfekta GT-rallybilen, den har en fantastisk 3,5-liters kompressormatad motor och vi har klarat att balansera bilen perfekt för att möta minimikraven i viktreglerna, säger Claudio Berro i ett pressmeddelande.

 Lotus planerar att ställa upp i asfaltseventen i bland annat Monte Carlo, Tour de Corse och San Remo nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!