081218-rallycrossjunior

Lovande rallycrossjunior tvingas lägga av

Peter Hedström från Finnskoga MK blev 2008 vald till årets rallycrossjunior och är en av få som kan ta över efter Kenneth Hansen och co. Men nu tvingas han kanske lägga av.

Hedström har gjort fina insatser under den gångna säsongen och allra helst minns vi hans framfart i rallycross-SM på Strängnäsbanan där han utklassade allt och alla och vann finalen från sista startruta. Men det går tungt för Hedström nu.

- Det är i dagsläget inte lätt att få tag i sponsorer för en bra satsning nästa år och jag kommer inte att betala för att få köra. Då lägger jag av och säljer allt istället. Ska jag köra, ska det vara med de bästa förutsättningarna, annars får det vara. Jag ska ha det bästa materialet, annars väljer jag att sitta på läktaren istället, förklarar han

Om Peter själv väljer att lägga av, kommer han att lägga allt krut på att hjälpa fram en junior:

- Ja, helt klart ska de yngre fram. Jag tycker i och för sig att jag tillhör de yngre själv, men jag har redan kommit upp i den högsta divisionen. Nu handlar det inte längre om några tusenlappar, utan vi pratar miljoner, berättar han

I skrivande stund har Peter nästan slutat drömma om en full EM-säsong:

- Ja, tyvärr finns det inga pengar till det i dagsläget, suckar han

Det kommer att köras fyra  inbjudningstävlingar, två i Sverige och två i Norge, med en prispott på en miljon kronor. De tävlingarna försöker Peter nu få ihop budget för att köra.

Svenska Mästerskapen tycker Peter ser ut som en enda röra:

- Ja, det är ingen ordning på nånting. Att lägga tre stycken tävlingar på en och samma vecka i Norrland. Och under industrisemestern i juli dessutom, känns inte alls rätt, fortsätter han

Om Hedström försvinner tappar svensk rallycross en färgstark nykomling, och det var länge sedan vi hade en sådan i genren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!