080118-speedcar-series

"Lövis" i arabisk NASCAR-debut!

Nästa helg gör Stefan "Lövis" Johansson debut i Speedcar Series, en tävlingsform som kör med bilar i stort sett identiska med amerikanska NASCAR. Debuten sker på Dubai Autodrome.

Bilarna, som är specialbyggda för Speedhar, har klarat av den obligatoriska kraschtesten, men det är ändå lite problem inför debuten. Det har regnat kraftigt i Dubai senaste tiden vilket är högst ovanligt och mekanikerna som skulle färdigställa bilarna har inte kommit åt dem på grund av att tillfartsvägarna inte varit farbara. Dessutom har skeppningen av vissa delar försenats kraftigt.

Så det blir bara 14 av 18 bilar som kan köra debuten och tävlingen kommer inte att räknas i sammandraget.

Stefan Johansson har fint sällskap i Speedcar. Vad sägs om Jean Alesi, Johnny Herbert, Narain Karthikeyan, Ukyo Katayama och Gianni Morbidelli. Samtliga med F1-erfarenhet. De tampas med unga förare som inte annat än vill komma till F1, som Mathias Lauda, son till Niki Lauda.

Det blir intressant att se vad Stefan Johansson kan åstadkomma i standardbil, en kategori han tävlat mycket sparsamt i.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!