051221_kudzak Foto: Martin-Kudzak.com

Lyckat test för Martin Kudzak i F3

Sextonåriga Martin Kudzak kör som bekant Formel 3 i England 2006. I förra veckan kördes första testet med nya bilen och det blev ett klart lyckat test för den unge svensken.

Sextonåriga Martin Kudzak har tidigare berättat om sina planer på att köra brittiska formel 3-serien 2006. I förra veckan kördes det första testet med nya teamet och det var en lyckad debut.

- Det märktes direkt på första varvet ut från depån att det fanns mycket mer grepp i kurvorna i F3:an jämfört med Formel Forden. Så det gick mycket fortare, säger Martin och fortsätter:  

- Det tog inte långt tid att anpassa sig och och det känns helt rätt med beslutet vi har tagit att ta klivet upp till F3 2006.

Tiderna som avverkades under testdagarna sägs vara helt jämförbara med sommarens tävlingsresultat som körts i F3-serien trots att Martin fick köra på begagnade däck.

Med sina sexton år blir Martin den yngste föraren någonsin att delta i brittiska Formel 3 mästerskapet när tävlingsdebuten äger rum i april 2006.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!