1 av 3 Foto: Team MA:GP
2 av 3 Foto: Team MA:GP
3 av 3 Foto: Team MA:GP

Lynk & Co 03 TCR till STCC 2021

Med Team MA:GP och Mattias Andersson i spetsen kommer Lynk & Co 03 TCR att tävla i årets STCC.

Mattias Andersson som är ägare och förare av Team MA:GP gjorde sin STCC-debut 2001 och kommer i år att göra sin 21:a STCC-säsong bakom ratten i Lynk & Co 03 TCR. Det blir då det tredje mästerskapet som bilen kommer att representeras i där de tidigare är WTCR, Cyan Racing, och TCR China, Teamwork Motorsport.

– Jag är oerhört laddad för att starta ett nytt kapitel i STCC med en mycket speciell bil. Jag har sett framgångarna de skördat i WTCR och TCR China med bilen, något som gjorde vårt beslut mycket enkelt. Det ska bli spännande att se vad vi kan uppnå för resultat med bilen i Sverige, säger Mattias Andersson. 

Förra säsongen slutade Mattias Andersson på sjätte plats i STCC med två pallplatser och då körde han en Honda Civic Type-R TCR. STCC TCR Scandinavia-säsongen drar igång 4-5 juni och startar på Ljungbyhed Park.

– Vi är oerhört stolta över att ha Lynk & Co representerade i STCC med Mattias Andersson och MA:GP samt att tillväxten i mästerskapet fortsätter peka starkt uppåt, säger Micke Bern, vd för STCC.

Tävlingskalender STCC TCR 2021
4-5 juni – Ljungbyhed
18-19 juni – Skellefteå
21-22 augusti – Gelleråsen
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park
8-9 oktober – Knutstorp

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!