060821_zonta

Många banrekord för Zonta

Laguna Seca är en av världens mest kända och omtyckta banor. Formel 1-bilarna kör dock aldrig där men Toyota tog ändå med sig tredjeföraren Ricardo Zonta dit som passade på att slå banrekord. Många gånger.

Ricardo Zonta har själv kört Laguna Seca ganska mångar eftersom han tävlade i CART-serien. Och även om det var några år sedan han körde där så gick det riktigt fort den här helgen. Faktiskt fortare än någon som någonsin kört där, det slutade i nytt banrekord med Toyotas F1-bil. Och inte bara en gång, utan både två och tre gånger sänkte han rekordet.

Det började på torsdagen då de mest körde träning och på använda däck. Då blev det ingen sänkning men under fredagen gick det fortare. Då var tiden 15 hundradelar lägre än Helio Castroneves rekord från 2000.

Under lördagen blev det ytterliggare några tiondelar som togs av och under söndagen, då det var andra tävlingar på banan och Zonta gjorde rekordförsök som uppvisning, hade han nya däck för första gången och tog ner rekordet en bra bit. Helio Castroneves tidigare rekord var 1.07.722 och när Zonta var färdig var rekordet nere på 1.06.309.

Det skulle vara intressant att se vad Michael Schumacher eller Fernando Alonso kan hitta på med sådana förutsättningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!