Mänsklig flipperkula i Formel 1-bil

Sexpunktsbälte är en bra grej när man färdas snabbt i en F1-bil men det kan vara bra att veta hur det ska användas på rätt sätt. Se denna film som en instruktion på hur du inte ska göra!

På Formel 1-banan Yas Marina Circuit i Abu Dhabi kan man åka med i en tvåsitsig Formel 1-bil. Riktigt skoj, speciellt eftersom du får hela varvet filmat med en fast monterad kamera riktad mot dig.

Men det gäller att hålla tungan rätt i mun när du spänner fast dig, annars blir du till åtlöje på YouTube. Och det vill man ju helst inte.

En kvinna som åkte med i den specialbyggda F1-bilen nyligen hade inte full koll på att man måste spänna ett sexpunktsbälte ordentligt. Vad det resulterade i ser vi klart och tydligt i filmen nedan. Vi ser också exempel på de enorma G-krafter som Formel 1-förare utsätts för varv efter varv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!