Foto: STCC

Mantorp Park kan bli av med STCC-finalen

Mantorp Park kan bli av med värdskapet för STCC-finalen nästa år, något som bara har hänt tre gånger på 18 år.

– Så är det. Men så länge kalendern inte är spikad finns kanske en liten öppning, säger Fredrik Sjöqvist, ansvarig för Mantorp Park, till corren.se.

Anledningen att Mantorp Park eventuellt inte blir en del i kalendern är skiljande åsikter över datum.

– Vi har en hel del evenemang under sommaren som vi inte är beredda att flytta på. Vi har avtal med andra aktörer och det är inte bara att flytta på dem hur som helst, säger Sjöqvist.

STCC-kalendern för 2015-säsongen är försenad, det enda som hittills avslöjats är återkomsten till Anderstorp 29-30 maj och en utökning från sex till sju tävlingar.

Rykten indikerar att en ny flygplatstävling kommer att vara med på 2015-kalendern som sannolikt avslöjas nästa vecka. Om Mantorp Park kommer vara inkluderad återstår att se.

– Sen är det givetvis synd om det inte blir någon STCC på Mantorp Park eftersom vi har en väldigt bra anläggning. Vi hade gärna kört finalen även nästa år, men ledningen för STCC verkar ha andra planer, säger Sjöqvist.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!