Marco Simoncelli död i MotoGP-krasch

Marco Simoncelli död i MotoGP-krasch

OBS! STARKA BILDER Den italienske MotoGP-stjärnan Marco Simoncelli avled tidigare i dag i Malaysias MotoGP-lopp. Han körde omkull och blev påkörd av landsmannen Valentino Rossi och amerikanen Colin Edwards.

Olyckan inträffade redan på andra varvet av dagens MotoGP-lopp i Malaysia. I en kurva körde Marco Simoncelli, även känd under smeknamnet Super Sic, omkull och olyckligtvis gled han ut i banan mitt framför de båda bakomvarande förarna – amerikanen Colin Edwards och italienske landsmannen Valentino Rossi.

 De båda hann inte väja utan körde på Simoncelli som tappade hjälmen vid kollisionen. Han blev liggande kvar livlös på banan och på sjukhuset konstaterade man att han avlidit.

 Marco Simoncelli från Cattolica strax söder om Rimini i Italien blev endast 24 år gammal. Årets MotoGP-säsong var hans blott andra. Dessförinnan hade han blivit världsmästare i 250GP-klassen.

 Colin Edwards rapporteras också ha fått skador efter olyckan, men de ska inte vara livshotande. Dagens lopp i Malaysia avbröts omedelbart efter den tragiska incidenten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!