091001-marcus-ericsson

Marcus Ericsson hemma i Sverige igen

Marcus ”Macke” Ericsson är hemma på svensk mark igen efter att ha blivit japansk mästare i Formel 3. Nu ska han ladda upp inför Macaus Grand Prix den 14-17 november.

Marcus Ericsson blev förrförra året brittisk mästare i Formula BMW. I år var det dags att bli japansk mästare i F3 och han har även hunnit med att segra i engelska Formel 3-mästerskapen i ett par deltävlingar.

Finalen i Japan blev rafflande. Med ett par poängs underläge rullade han ut till start i den japanska Formel 3-finalen. Huvudkonkurrenten fick en kanonstart, och först sedan Macke tagit i ordentligt lyckades han ta sig om. Segern var klar.

Vad som sker nästa år för Marcus Ericsson är inte klart men hans mentor Kenny Bräck har säkert en plan. Bli inte förvånad om svensken ganska snart gör ett test i GP2-klassen. Den klassen är det troliga nästa steget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!