Marcus Ericsson klar för IndyCar – ska tävla mot Felix Rosenqvist

Nästa säsong kommer Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist att tävla mot varandra, tyvärr inte i Formel 1 men däremot i IndyCar.

I dag blev det klart att Marcus Ericsson, med fem säsonger och 97 Grand Prix-starter i Formel 1-stallen Caterham och Sauber, kör för teamet Schmidt Peterson Motorsports i IndyCar nästa säsong. Där blir han stallkamrat med kanadensaren James Hinchcliffe som slutade tia den gångna säsongen med totalt en racevinst.

– Det är en stor ära att bli vald som en av förarna i Schmidt Peterson Motorsports och IndyCar för säsong 2019. Det känns som ett perfekt steg för mig och min karriär efter fem år i F1, säger Marcus Ericsson.

Detta betyder att Marcus Ericsson nästa säsong kommer att köra mot en annan svensk, nämligen Felix Rosenqvist som blev klar för toppteamet Chip Ganassi Racing för bara en månad sedan. Felix Rosenqvist är därmed lagkamrat till gångna säsongens totalvinnare Scott Dixon.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!