Marcus Ericsson GP2 2012 Foto: www.marcusericsson.se

Marcus Ericsson klar för ny GP2-säsong

Trots en allt annat än imponerande säsong i GP2 får Marcus Ericsson en ny chans 2012. Han stannar med samma team som han kört för i år, iSport.

Marcus Ericsson skrev på för iSport för 2011 och de flesta trodde att det stora genombrottet skulle komma redan i år. Men det blev bara två besök på prispallen, båda gånger på tredjeplats i Barcelona och Silverstone. Förra året, då med Super Nova, segrade han i Valencia.

Teknikens Värld träffade Marcus Ericsson i samband med STCC-finalen på Mantorp Park och även om inget då var officiellt klart hade han stora förhoppningar om fortsatt GP2-tävlande.

Han var samtidigt medveten om att det i år krävs en absolut topplacering totalt om drömmen om Formel 1 ska leva kvar. Teamchefen för iSport, Paul Jackson, tror att Marcus Ericsson kan utmana om totalsegern denna säsong.

Innan året är slut ska Marcus även köra en GP2-tävling i Abu Dhabi som dock inte räknas i mästerskapet som redan är avgjort och där Marcus slutade på tionde plats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!