100203 marcus gp2

Marcus Ericsson klar för Super Nova i GP2

För bara en liten stund sedan skrev 19-årige Kumla-föraren Marcus Ericsson på för GP2-teamet Super Nova Racing. Nu är han ett steg närmare en Formel 1-sits.

Säsongen 2010 ska Marcus Ericsson köra GP2-bil för stallet Super Nova Racing. Därmed blir han stallkamrat med Josef Kral från Tjeckien som också skrev på ett kontrakt. Super Nova Racings föraruppsättning består med andra ord av två rookies.

Marcus Ericsson har tidigare, bland mycket annat, kört i japanska F3-mästerskapet där han blev mästare förra året, i brittiska F3-mästerskapet där det blev två vinster samt slutade fyra GP-loppet i Macau i november förra året. För drygt två år sedan blev han dessutom mästare i Formula BMW. För tillfället kör han för stallet ART GP2 Asia Series.

– Det är kanon för mig att vara med i GP2 och Super Nova, säger han till Autosport samtidigt som han är övertygad om att hans nya bil är konkurrenskraftig.

– Man strävar alltid efter att vinna så det är vad jag tänker göra. Det kommer att bli tufft men vi är inte här för att sluta två, säger Ericsson.

Super Nova-chefen David Sears är nöjd med sin föraruppsättning 2010. Han säger sig ha varit imponerad av Marcus Ericsson under en lång tid.

Super Nova Racing har tidigare fostrat framgångsrika förare som Juan Pablo Montoya, Mark Webber och Sebastien Bourdais och – inte minst – Kenny Bräck, Marcus Ericssons nuvarande mentor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!