070904-marcus-ericsson

Marcus Ericsson mästare i Formula BMW

Marcus Ericsson fyllde 17 år i söndags. Han firade rejält genom att vinna de två avslutande heaten i engelska Formula BMW och därmed även säkra seriesegern totalt.

Marcus Ericsson från Kumla har gjort en suverän debutsäsong i racing. Han gick direkt från gokart till att vinna det tuffa engelska Formula BMW-mästerskapet. Talangen stöttas av Kenny Bräck som hjälper honom att finna sponsorer. Flera av de företag som fanns med som Kennys sponsorer är nu med hos Marcus Ericsson.

Målsättningen nu är att köra Formel 3 nästa säsong, antingen det engelska mästerskapet eller det europeiska. Men mentorn Kenny Bräck vill inte att Marcus skall utmålas som "Sveriges näste F1-förare".

- Det är för tidigt att prata om det, säger Kenny Bräck som var med på Knockhill i Skottland där tävlingen kördes. Grabben är bara 17 år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!