100119 marcus ericsson f1

Marcus Ericsson tredjeförare hos Mercedes GP!

Allt fler källor rapporterar att Marcus Ericsson inte bara kommer att köra GP2 den kommande säsongen utan även vara test/reserv-förare åt Mercedes F1-team.

Senast i raden är finska dagstidningen Turun Sanomat vars korrespondent Heikki Kulta rapporterade från Madonna di Campiglio där Ferrari hade sin årliga sammankomst med skidåkning på temat.

Rapporterna därifrån löd att Mercedes valt Marcus Ericsson istället för Nick Heidfeld som tredjeförare. Detta därför att de ville ha en yngre förare.

Anledningen till detta är att det nu diskuteras att låta en tredje förare köra fredagsträningarna inför varje Grand Prix, men då får teamen bara använda unga förare. Detta skulle gagna Mercedes GP som då får extra testmil på sin bil vilket kan överföras direkt till nästa dags kval och söndagens tävling.

För att inte tala om hur mycket det skulla gynna Marcus Ericssons fortsatta marsch mot Formel 1. Marcus imponerade stort på teamet under de tre dagar han testade Mercedes i Jerez i början av december förra året.

Som brukligt i Formel 1 dementeras allt som inte är officiellt och Mercedes motorsportdirektör säger att de inte har någon brådska att presentera en tredje förare förrän strax innan säsongen startar.

Och allt runt Marcus Ericsson har en tendens att inte läcka ut till media förrän det är officiellt. Förrän nu kanske…

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!