Foto: Caterham och facebook.com/marcus.ericsson.5015

Marcus Ericsson uppges vara klar för Formel 1

Källor till eurosport.se uppger att svensken Marcus Ericsson är klar för Formel 1-stallet Caterham F1 Team och att han inom kort ska presenteras som stallets förare. Uppgifterna dementeras dock.

Svenske GP2-stjärnan Marcus Ericsson uppges vara klar för Formel 1-stallet Caterham F1 Team. Det är eurosport.se som kommer med uppgifterna om att han ska presenteras inom loppet av några dagar tillsammans med Kamui Kobayashi som sägs utgöra andra halvan av stallets förarduo för 2014.

Uppgifterna dementeras dock av Marcus Ericssons rådgivare Eje Elgh som SVT har varit i kontakt med kort efter uppgifterna från eurosport.se dök upp. Eje Elgh tror att det är ett gammalt rykte som har tagit fart igen.

23-årige Marcus Ericsson har fyra säsonger i GP2 bakom sig, senast i franska stallet DAMS. Redan 2009 rattade han Formel 1-bil då han närvarade vid ett test för unga förare. Stallet han testade för då var Brawn GP, som årets därpå blev Mercedes GP Petronas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!