071026-grönholm-japan

Marcus Grönholm bryter Japans VM-rally!

VM-ledande Marcus Grönholm har tvingats bryta första etappen i Rally Japan. Nu kan Sebastien Loeb ta hand om mästerskapsledningen!

Marcus Grönholm åkte av vägen och skadade sin Ford Focus på fjärde sträckan. Han hankade sig in till serviceplatsen men det tog för lång tid att reparera. Enligt det krångliga WRC-reglementet kan Marcus, om bilen går att reparera, fortsätta på andra etappen. Men han kommer då att ha missat sex sträckor och får så pass mycket tidstillägg att alla segerchanser är borta. Grönholm hade precis tagit över ledningen i rallyt när han åkte av. En annan finländare, Jari-Matti Latvala, som kör i Fords B-stall, tog då över förstaplatsen följd av en annan Ford-förare, och finländare, Mikko Hirvonen, Sebastien Loeb, som bara är fyra poäng efter Grönholm i sammandraget ligger på tredje plats för tillfället.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!