090224-grönholm comeback

Marcus Grönholm gör comeback i WRC!

Dubble världsmästaren Marcus Grönholm gör comeback i rally-VM! Finländaren är alltjämt sugen på att köra tävling och även om det i dagsläget bara handlar om en tävling ska vi inte räkna bort Grönholm helt för framtiden.

Det är i Rally Portgual den 5 april som Marcus ställer upp och han gör det i en Subaru Impreza WRC 2008 som ägs av Prodrive, alltså det stall som drev Subarus rallysatsning innan den lades ned i fjol. Marcus var med i diskussionerna om att köra Subaru för i år innan japanerna tog det överraskande beslutet. Marcus berättade tidigare i en intervju för Teknikens Värld att han var tvungen att ta ett beslut, ja eller nej, tidigt säsongen 2007 om han skulle sluta eller inte. Detta för att Ford skulle kunna planera. Och tvingad till ett beslut så blev det nej. Men suget har inte försvunnit. Marcus har kört, och vunnit, en EM-tävling i rallycross och fler tävlingar i den grenen finns i planerna. När WRC nu krympt till tolv istället för 16 deltävlingar blir det mindre resande och det skulle kunna passa Marcus bra om en full säsong kom på tal. Framförallt skulle det gagna rally-VM som totalt domineras av Sebastien Loeb.

Marcus Grönholm värmer upp nu i helgen med att köra Vasaloppet! Han for motstånd av bland andra DTM-föraren Mattias Ekström och Teknikens Världs testförare Edward Sandström.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!